onsdag 25 mars 2015

Varför har jag fortfarande inte fått ett brev från Hogwarts?

Så, för lite mer än en månad sedan blev jag alltså 16 år.
Och det fick mig att fundera på en del saker.

Jag insåg nämligen att jag nu är i den åldern som de flesta av våra kära bokkaraktärer är i. Huvudrollerna i paranormal romance-böcker är oftast mellan 16-18 år.
Så, eftersom jag nu är i rätt ålder, så måste något snart hända. Jag har fortfarande hopp om att bli indragen i Nevernever och träffa Ash eller stöta på Shadowhunters inne i mataffären eller bli räddad av en varg som senare ligger döende utanför ytterdörren (har aldrig sett en enda varg här dock, bara älgar, och alltså... Jag vet inte om älgar skulle funka. Haha åh herregud föreställ er Sam Roth som en älg istället för en varg.)
Vi kan hoppa över Hungerspelen.

Men sedan tänkte jag... Att sen då? När jag plötsligt är äldre än alla karaktärer? Det har alltid känts som om jag är tio år yngre än dem, men snart kommer jag vara äldre. Jag kommer vara äldre än Ash jag klarar inte av det här.

Samma sak gäller de karaktärerna jag själv skriver om. Jag har alltid skrivit om äldre personer men nu skriver jag ju mer eller mindre om personer i samma ålder.

Så... Har ni haft funderingar som de här? Är ni äldre eller yngre än de karaktärer ni läser om?

Som vanligt ber jag om ursäkt för att jag är så galet inaktiv haha. Jag tänker skylla på nationella proven den här gången.

6 kommentarer:

 1. Tänkte faktiskt också på det här nyligen - jag fyllde femton, och det är liksom "högsta ungdomsålder" i bokväg (eeeh..?), inte för att det stoppat mig tidigare. Och nu är plötsligt alla karaktärer i princip jämnåriga med mig, nyss var de ju hundra år äldre! Och usch vad det stör mig att jag är lika gammal som Harry är i FEMTE boken nu... det konstiga är sen också att jag inte läser så annorlunda än för typ tre år sen. Jag läser både middlegrade och YA, helt enkelt det jag är intresserad av. Så tänkte jag försöka börja med lite lättare vuxenlitteratur så småningom ... känns som om de flesta i min ålder läser det. (Jag som alltid varit den som läser böcker för äldre förut! x))

  SvaraRadera
 2. HerreGUD vad jag känner igen mig i vad du skriver!!! Exakt EXAKT så där kände jag också när jag fyllde 16. Att jag plötsligt var äldre än Clary Fray, utan att dödat en enda demon, och jämngammal med de flesta andra kändes så himla sorgligt. Ännu värre var det i år, nu när jag fyllt 17. Hatar att läsa om folk som är yngre än mig, men så mycket finare, bättre och mer fantastika...

  SvaraRadera
 3. Så sant det du skriver. Varför måste tiden gå så fort?!? Mina book-crushar kommer ju snart att vara få unga... (fast det händer trots allt om några år, men ändå den katastrofala dagen.)

  Har taggat dig ^^
  http://dolasbokblogg.blogspot.se/2015/03/en-bokbloggares-hemliga-liv-tag.html

  SvaraRadera
 4. Haha förstår precis vad du menar!

  SvaraRadera
 5. Kolla gärna in vår blogg! :D

  SvaraRadera
 6. Jo jag kände samma sak när jag fyllde femton i februari, de flesta bokkaraktärerna har gjort så mycket fantastiskt och så sitter man själv hemma i en fåtölj med en bok i handen 24/7. :P Kansak dags att skaffa sig ett liv?? :/ :3 :P

  SvaraRadera

Hej! Jättekul att du vill kommentera! Men acceptera att kommentarer som jag inte tycker är nödvändiga kommer att tas bort! :D