Om min bok Freaks

Började skriva: 6 April, 2017
Blev klar med första utkastet: 8-9 Juli, 2017 (klockan var två på natten...)
Antal ord: 85 367
Genre: Dystopi
Serie: Första delen i en trilogi.
Status: I sent it somewhere? *cries*
Personlig emotionell status: wow this book is kind of shit.


***

Så han gjorde det.
För att han var galen.
För att Austin var där och Austin hade en tendens att få honom att göra saker han inte hade gjort i vanliga fall.
För att ingen kunde stoppa honom.

Det är år 2107. Det finns bara en stad, ett liv, med tydliga rätt och fel. Det finns bara 6 miljoner människor kvar, alla instängda bakom samma murar för att skydda sig för farorna där utanför. Allt staten gör, gör de för att skydda. Alla som hotar kollektivets välmående blir omhändertagna för att botas.
Det är för deras bästa. De kommer att bli lyckliga. Staten vill bara att alla ska vara lyckliga. Gör som de säger så är du säker.

Gabriel gjorde aldrig rätt, men han gjorde aldrig fel heller. Han var någonstans mittemellan, medelmåttig, lite för lång och lite för udda. Vilse i sömnlösa nätter och i en obeskrivlig oro och i sig själv.
Sedan träffade han Austin. Beväpnad med kniv, svartmålade naglar, någon man höll sig borta från, och Gabriel finner sig snart nog fast i en värld av våld, små leende piller, men även en frihet han bara kunnat drömma om. Frågan är bara om det blir hans räddning, eller hans död. 

Freaks är en något vågad berättelse (if I may say so) som tar upp en hel del mörkare ämnen. Den frågar en del om rätt eller fel, och vilka tankar som ibland kan få oss att medvetet välja 'fel.' Den bryter lite mot vissa ramar, på samma sätt som karaktärerna på många sätt och vis gör i den också. 


***

(Mitt försök till att skriva en synopsis haha. A+ for effort am I right?)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Jättekul att du vill kommentera! Men acceptera att kommentarer som jag inte tycker är nödvändiga kommer att tas bort! :D