onsdag 9 september 2015

Släppa Taget

Författare: Katarina von Bredow
Antal sidor: 302
Förlag: Rabén & Sjögren (Tack för boken!)
Originaltitel: Släppa Taget
Serie: -

Handling (tagen från Goodreads):
Elsa och Stella är tvillingar. De står varandra nära och gör nästan allting tillsammans, men de är ändå väldigt olika. Stella är social, utåtriktad och ibland tanklös medan Elsa är försiktig och omtänksam och inte alls har lika lätt att ta för sig av livet som sin syster. De blir ständigt hopblandade vilket irriterar dem. Bara för att de ser likadana ut är de inte samma på insidan! Trots att de är lojala mot varandra pågår det en ständig och outtalad tävling. Om betyg och prestationer men även om kärlek och vänskap.

Nu är det sista terminen i nian. Elsa har länge varit hemligt förälskad i Elliot, något som hon inte gjort någon sak av. För henne har det räckt att få vara i hans närhet. När de får en ny dramalärare i klassen ställs saker på ända. Läraren är ung och ambitiös och vill skapa konst. Tränga djupt in i själen. Stella är eld och lågor. Äntligen ska hon få utlopp för sin längtan efter att stå på scen! Elsa är inte alls lika övertygad. Ingen ska få blottlägga hennes inre. Särskilt inte när Elliot är i närheten. Systerskapet, vänskapen och kärleken sätts på hårda prov.

Omdöme:
Awwwwwww.

Jag hade ärligt talat inte så jättehöga förväntningar på den här, men blev positivt överraskad! Skulle inte säga att den når upp till samma nivå som de flesta andra böcker jag läst i den här genren, men den var extremt mysig att läsa och det var svårt att släppa taget om den (pffff master of puns).

Men hej först och främst: Kan man välja att gå estet i nian? Eller... nej vänta va? HAR MAN DRAMALEKTIONER I NIAN!? Typ vart då? xd

Jag älskar hur man beskrivit känslan av att vara kär. Det var väldigt trovärdigt och flera gånger kunde jag inget annat än att bara: #jagförnågramånadersedan
Alla känslor i boken kändes så äkta.

Jag gillar verkligen huvudkaraktären Elsa. Det var lätt att känna igen sig och hon kändes bara väldigt naturlig. Men jag hade önskat att det hade funnits något mer om henne, något som hade fått henne att stå ut. Och det är egentligen något jag velat ha gällande hela boken. Något mer.
Det fanns inte mycket som kändes originellt.

Jag ville dessutom att Vincent skulle ha en större roll i det hela. Visserligen var det i slutändan hans lektioner som ledde till... Allt det där men ändå. Jag trodde att det skulle bli något större, typ.

Hur som helst, om du känner för något lite lättare är det här inget dåligt val. En inte allt för lång bok om att hitta sig själv och om att vara kär. Rekommenderas!

3 kommentarer:

  1. Jag förstod det typ som att det var de elever som skulle välja estet som hade dramalektioner, men vet inte riktigt heller ehe :S >.< och håller med dig om att den inte är vidare originell och hade kunnat bli "större" men samtidigt tyckte jag väldigt mycket om den bara såhär :)

    SvaraRadera
  2. Jag förstod det typ som att det var de elever som skulle välja estet som hade dramalektioner, men vet inte riktigt heller ehe :S >.< och håller med dig om att den inte är vidare originell och hade kunnat bli "större" men samtidigt tyckte jag väldigt mycket om den bara såhär :)

    SvaraRadera
  3. Brukar finnas en eller två sådana högstadieskolor i större städer! T. ex. Nannaskolan i Uppsala :) Har inte läst den här än, mer ser fram emot det. Verkar som enkel mysläsning.

    SvaraRadera

Hej! Jättekul att du vill kommentera! Men acceptera att kommentarer som jag inte tycker är nödvändiga kommer att tas bort! :D