onsdag 16 juli 2014

Throne of Glass

Författare: Sarah J. Maas
Antal sidor: 404
Förlag: Bloomsbury
Svensk titel: -
Serie: Throne of Glass #1
Första meningen: After a year of slavery in the Salt Mines of Endovier, Celaena Sardothien was accustomed to being escorted everywhere in shackles and at sword-point.

Handling (från Goodreads):
In the dark, filthy salt mines of Endovier, an eighteen-year-old girl is serving a life sentence. She is a trained assassin, the best of her kind, but she made a fatal mistake: she got caught.

Young Captain Westfall offers her a deal: her freedom in return for one huge sacrifice. Celaena must represent the prince in a to-the-death tournament—fighting the most gifted thieves and assassins in the land. Live or die, Celaena will be free. Win or lose, she is about to discover her true destiny. But will her assassin’s heart be melted?

Omdöme:
Fantasy. Assassin. Romantik.
Den här boken var som skriven för mig.

Den här boken innehåller en hel del. Först och främst har vi turnéringen, som är den riktiga handlingen. Sedan har vi de mystiska morden, följt av hemliga gångar och döda härskare, och så har vi en förbjuden kärlekshistoria som troligtvis kommer bli mer av en kärlekstriangel i följande delar.
Vissa tycker att det är för mycket att ha med i en och samma bok, men personligen gillar jag det, och jag älskade hur allting bands ihop i slutet.

Celaena var inte riktigt den huvudroll jag förväntat mig. Jag förväntade mig en kall, blodtörstig och brutal person. Istället fick jag någon som vill klä upp sig i vackra klänningar och gå på bal. Jag antar att det var den personligheten författaren ville ge henne, och det är okej. Det handlar bara om vad man får för förväntningar, och i det här fallet fick jag inte rätt förväntningar.
Jag hade heller inte förväntat mig triangeldrama, och jag vet inte om jag är glad eller bedrövad över det. Det här är det första triangeldramat jag läst om där jag inte alls är säker på vem hon kommer att hamna med i slutet. Jag vill att det ska bli Dorian, bara för att jag älskar Dorian. Men deras kärlek känns så... Det känns inte som om det kommer att hålla. Hennes relation till Chaol känns mer utvecklad - det hände inte mycket mellan dem i den här boken - så det känns lite som om det kommer bli de två i slutändan.
Ah, nämnde jag hur mycket jag älskar Dorian? Han är såååååååååå söööööööt. Fangirlade över varenda scen han var med i.

Det var en väldigt bra bok. Jag hade lite svårt att komma in i den i början, men den blev bättre efter några kapitel. Jag hade velat se mer av assassin-biten - lite mer action och epicness - men det jag fick var ändå tillräckligt för att jag ska vara nöjd.
Enligt Goodreads kommer serien bli ganska lång - sex delar - så jag har något att se fram emot (om följande delar kommer bli lika omtyckta som den här, vill säga.)

1 kommentar:

Hej! Jättekul att du vill kommentera! Men acceptera att kommentarer som jag inte tycker är nödvändiga kommer att tas bort! :D