lördag 4 januari 2014

Filmrecension: Catching Fire

Regissör: Francis Lawrence
Speltid: 126 minuter
Språk: Engelska
Skådespelare (Några av dem): Jennifer Lawrence
                                               Josh Hutcherson
                                               Liam Hemsworth
                                               Woody Harrelson
                                               Sam Claflin

Handling:
Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna - och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar - inklusive Gale och Peeta som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla.

Omdöme:
Så, nu ska jag alltså försöka skriva en sansad och välbetänkt recension här.
..
...
........... Pfffffffft det kan ni ju glömma.

Okej, så jag kom just hem från att ha sett Catching Fire (Som typ alla redan har sett... Jag är så efter T.T)
Hur som helst. Jag är helt speechless. Filmen var helt... otrolig, och jag har ingen aning om hur man kunnat göra den bättre. Allting var bara så bra ;_;
   Från första början var jag helt fast, och det var bara helt fantastiskt rakt igenom. Waah jag vill bara ha mer... och mer och sedan ännu mer. Det var så otroligt.
   Och herregud det finns så mycket djup i den här historien överhuvudtaget. Den är så hemsk och så genomtänkt och så... Det går inte att förklara hur bra den här. Man måste se det själv, och man måste vara tillräckligt mogen för att verkligen förstå hur bra det är. (Haha jag tror jag precis kallade mig själv mogen xD)

Jag måste säga, att jag fattade mer nu än när jag läste böckerna, och om jag läste om böckerna nu skulle jag se ännu djupare in i berättelsen, och visst, så är det väl med alla berättelser, men med en så genomtänkt och djup historia som den här, så är det speciellt.

Det känns som om jag älskar alla karaktärerna ytterligare lite till nu. Alla var helt otroliga. De var så bra gjorda ;_;
   Och HERREGUD som i HEEEERREEEEGUUUUUD arenan. Arenan var.... Åh herregud.
   Ni förstår, det är väldigt sällan jag föreställer mig en plats i en bok som den sedan visas i en film.
   Men arenan. När de kom in i skogen. Det var... EXAKT och jag skojar inte EXAKT SOM JAG FÖRESTÄLLDE MIG DET. Det var otroligt.

Okej, jag var duktig nu. Jag lyckades skriva en läslig recension. Jag tog upp viktiga saker.
Om jag bara kan få... lite grann...

FINNICK MARRY ME GODDAMMIT

Förlåt... Jag kunde inte hejda mig.
Jag skulle kunna fortsätta fangirla över Finnick, men recensionen skulle bli för lång, oseriös, och tjatig då. (Om ni vill fangirla lite i kommentarsfältet är jag gärna med dock~)

Förresten, här är ett litet inlägg jag gjorde för längesen till Finnick-fansen: ~~~ Klicka här ~~~

För att sammanfatta det hela, jag rekommenderar att ni läser boken först, om ni inte redan gjort det, men att bara se filmen funkar såklart också. (Ni borde väl kanske starta med den första~)

Då är det bara att vänta tills Mockingjay - del 1 kommer ut =_=

2 kommentarer:

Hej! Jättekul att du vill kommentera! Men acceptera att kommentarer som jag inte tycker är nödvändiga kommer att tas bort! :D