onsdag 2 januari 2013

Den Röda Handsken

Författare: Holly Black
Antal sidor: 318
Förlag: B. Wahlströms (Tack för boken!)
Översättare: Carina Jansson
Originaltitel: Red Glove
Serie: Berörarna #2
Första meningen: Jag vet inte om det är dag eller natt när tjejen reser sig upp för att gå.

Spoilervarning om du inte läst första delen, Den Vita Katten.

Handling (från Adlibris)

Cassel Sharpe trodde att han var en vanlig kille, tills han upptäckte att hans bröder manipulerat hans minnen. Nu vet han sanningen: han är den mäktigaste beröraren av alla. En beröring av Cassels hand kan transformera vad som helst eller vem som helst till något annat.

När Cassels äldre bror Philip blir mördad försöker FBI rekrytera Cassel för att få hans hjälp med att lösa mordet. Den enda ledtråden är en övervakningsfilm från brottsplatsen där en kvinna med röda handskar syns. Men även maffian är på jakt efter Cassel. De förstår hur användbar han kan bli för dem. Cassel måste ligga steget före båda sidor för att överleva. Men var kan han vända sig när han inte kan lita på någon, allra minst sig själv?

Omdöme:
Första recensionen 2013! Då får vi se hur det här går...

Jag måste säga att författaren gjort ett ordentligt lyft från första delen. Trots att första delen var bra den också, så var den här ännu bättre!
   Det var lättare nu när man fattade hur berörarnas krafter funkade, när man redan stött på karaktärerna en gång. Det var lättare att första handlingen helt och hållet, och man lärde känna karaktärerna bättre.

Som första boken, så var även den här väldigt unik. Författaren har fått in det övernaturliga på ett annorlunda och roligt sätt, och jag kopplar aldrig boken till någon annan bok.
   Språket är speciellt på sitt egna lilla sätt, och det är lätt att komma in i. Jag älskar allt Holly Black skriver om lögnare, för att det är otroligt sant.

Karaktärerna var något jag verkligen gillade! Alla har förbättrats, och det är först nu man verkligen fäster sig vid dem! Mina favoriter måste nog vara Cassel och Lila! Speciellt Lila. Trots att hon är berörd till att vara kärleksberoende av Cassel, så är hon ändå badass. Och som ni kanske vet så älskar jag badass-tjejer i YA-böcker.

Just nu längtar jag jättemycket efter att få läsa den tredje och avslutande delen som på engelska heter Black Heart.
   Så, en väldigt bra uppföljare som man definitivt ska läsa om man vill ha något annorlunda och övernaturligt. Påminner även lite om deckare, för den delen :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Jättekul att du vill kommentera! Men acceptera att kommentarer som jag inte tycker är nödvändiga kommer att tas bort! :D