fredag 23 november 2012

Roligaste frågorna på länge!

Lite halvtokiga frågor jag sett både hos En plats i bokhyllanBokgrottan och Min bok och jag. Bestämde mig för att svara på dem, de är ju hur roliga som helst! Vem som kom på dem vet jag dock inte.

Jag äger ingen av bilderna i det här inlägget!


1. Du sitter i ditt rum och drömmer när det plötsligt kommer in en våldsam galen alien som endast kan bli stoppad genom att du kastar en bok på den. Vilken bok ur din bokhylla kastar du och varför?
Åh tusan! Under såna här tillfällen skulle det vara bra att ha The Vampire Diaries stående i bokhyllan. 
   Men det skulle nog bli en bok som heter Endast för tjejer som jag fick från Girl:it. Inte särskilt tung, så det kommer inte bli någon blodig drama här inte.

2. J.K. Rowling ska komma till din skola och för att hedra henne har du fått den stora äran att spela en låt för henne när hon kommer in i aulan. Du har hittat den perfekta låten men det finns bara ett lite problem. Spotify har hackat sig och det finns bara tre låtar att välja mellan: Skaka rumpa, Gangnam style eller Sexy and I know it. Vilken väljer du?
Gangnam style, får det nog bli.

3. Din mamma kommer på dig med att läsa hennes pinsamma dagböcker från 80-talet och hon blir helt vansinnig och låser in dig i ett avlägset rum i huset i en vecka. Du får bara äta pannkakor (det enda som går igenom dörrspringan) och dricka lite vatten i ett sugrör genom nyckelhålet. Du får dock ta med dig EN bok att ha under hela veckan. Vilken väljer du?
Jag tror inte min mamma skulle göra så.
   Fast så farligt skulle det inte vara, jag får ju pannkakor, eller hur?
   Skulle nog ta Jellicoe Road, för att man bara upptäcker nya saker med den hela tiden. 
   Eller Hungerspelen, jag har ju alla tre delar i en stor bok, så då blir det mycket att läsa.
Effie Trinket
   Eller så tar jag antingen Switched eller The Iron King, så att jag kan sitta och stirra på omslagen.
   Eller City of Glass, för att den är så epic. Och Jace är där.

4. Du kastas in i Hungerspelen och blir en av de 24 deltagarna som ska slåss för livet. Du är inte helt förtjust i idén och det finns ett sätt att rädda dig! Du kan välja att hångla med Haymitch, Effie eller president Snow för att slippa! Vem väljer du?
Inget lätt val, inte. 
   Men väljer nog Effie. Hon luktar säkert gott, åtminstone.

5. Din familj har äntligen gått med på att ge dig ett husdjur, 10 år försent! Det finns bara ett krav – djuret måste vara taget från en bok. Vilket fiktivt djur tar du hand om?
Grimalkin från The Iron Fey-serien! En talande katt säger man ju inte nej till (för då säger katten emot.)

6. Din granne ska flytta och du vet att hon har en enorm samling böcker i din smak och frågar om du får ta några. Du får ta högst 10 böcker, vilka som helst. Det finns bara ett pyttelitet problem, din granne läser bara böcker vars titel börjar på bokstaven F. Vilka 10 böcker väljer du? (grannen har allt)
Undra vad den här grannen heter. Möjligtvis Filippa Fisher, eller Farmor Falukorv, om man ska tänka lite kreativt.
Skulle i alla fall ta Flyga Drake av Khaled Hosseini, Frost, Feber, För evigt och Forever av Maggie Stiefvater, Far from you av Lisa Schroeder... Nu kommer jag verkligen inte på fler för tilfället. Om man inte räknar med ordet "the" blir det ju förstås The Fault in Our Stars också.
   Kanske tar Fallen av Lauren Kate, för att omslaget är så himla otroligt underbart.

7. Top model kommer till din skola/ ditt jobb och söker efter nya deltagare. Men du är sjuk och de ber dig skickat ett bokomslag där tjejen/killen på framsidan ser lite ut som dig. Vilken väljer du?
Orkar inte sitta framför datorn i typ en timma för att leta fram någon passande bok, så slarvar förbi den här frågan. Har nog aldrig sett böcker med asiatiska tjejer på omslaget. 
   Fast när jag tänker efter skulle Fallen kunna funka. Om de inte var så noggranna med att de gärna vill se ansiktet också.
   Dessutom har jag mörkare hy än hon på bilden, så det skulle nog bli rätt så fel ändå.

8. Tredje världskriget bryter ut och ett land tar över världen. Från och med idag får du bara läsa böcker, se filmer, lyssna på musik, äta mat osv... från det här landet! Vilket väljer du?(Sverige, Storbritannien och USA räknas inte! Mohahaha!)
Australien. Melina Marchetta (Jellicoe Road) och John Flanagan (Spejarens Lärling) kommer ju därifrån. Och så har vi även John Marsden och Markus Zusak, vars böcker jag inte har läst, men gärna vill läsa.

9. Din absolut största fiktiva crush står utanför ditt fönster och ropar ut ditt namn. Men plötsligt upptäcker du att du lever i en musikal och du kan bara sjunga ut din kärlek till hen. Vilken låt sjunger du?
I will always love you passar ju finfint. Om jag inte känner för att ta en lite mindre känd låt, då skulle det nog bli Angel med Leona Lewis. Den här så fin text!
   Och båda låtarna passar väldigt bra.

10. Telefonen ringer och det är Suzanne Collins på tråden. Hon har ingen aning om vad hennes nästa stora bok ska handla om och hon behöver DIN hjälp. Vad säger du till henne?
Om jag ska vara realistisk skulle jag nog bara stå där helt svimfärdig. Och troligtvis glömma bort hur man snackar engelska också. (Piiiiiiiiinsamt.)
   Annars skulle jag be henne skriva en biografi om Finnick Odair. Erkänn, det skulle bli epic att få läsa om honom när han deltog i Hungerspelen. Och när han träffade Annie... Åh herregud! *blir helt lyrisk*

11. Du går inne på biblioteket tillsammans med din icke läsande kompis Tina och plötsligt vill hon ha ett lästips. Hon gillar inget över 300 sidor, med för mycket beskrivningar och det måste vara SPÄNNANDE! Gärna lite kärlek, vänskap och magi på det. Vad rekommenderar du till Tina?
Snacka om kräsen kompis. De flesta legendariska och halvlegendariska böcker är ju åtminstone mellan 300-400 sidor. Om hon vill ha riktig spänning måste hon våga sig på City of Bones (nästan 500 sidor.)
   Jag skulle kunna tipsa om Switched av Amanda Hocking. Hela boken är egentligen över 300 sidor, men de sista sidorna är extrasaker.
   Själva boken slutar på sida 293.
   Egentligen är Switched mer koncentrerad på relationerna än på spänningen, men den är spännande. Dock skulle Tina nog tycka det var för mycket beskrivningar i den.
   Spejarens Lärling kanske funkar. Mer spänning än relationer i den. Hon kanske tycker det är för mycket beskrivningar i den också, men då får hon faktiskt leta reda på en bra bok själv, jag har faktiskt ett eget liv också.

12. När du sitter på ditt rum och läser en riktigt spännande bok kommer din mamma in och börjar fingra på bokhyllan. Hon tar upp din mest pinsamma erotiska bok och frågar om den är bra. Du får panik och erbjuder henne än annan bok som är ”så mycket bättre”. Vilken får hon låna?
Tror inte jag har några erotiska böcker.
   Jag skulle hur som helst ge henne Jellicoe Road, eller kanske Själlös. Fast jag tror hon skulle gilla Jellicoe Road mer.

13. Du vinner en tävling i växtkunskap och får åka till Hollywood för att spela in en film om växternas liv. När du kommer dit så ser en stor manager dig och kommer på att du är perfekt för den bästa tv-serien som någonsin gjorts. Vilken tv-serie blir du inskriven i?
Brothers and Sisters, eller Prison Break, eller kanske Grey's Anatomy.

14. Du är ny i klassen (på jobbet) och din svensklärare (din chef) frågar om du kan berätta lite om dig själv. Men när du står där framme får du panik och inte ett ord kommer fram. Det enda sättet att presentera dig är genom att sträcka fram en bok. Vilken tar du?
Ingen aning, faktiskt.
   Om det möjligtvis finns en bok som det står Mimmi Pigg på skulle det väl gå?

15. En ond häxa kommer in till ditt rum och trollar in dig i boken du för tillfället läser i. Vilken bok fastnar du i för evigt och vad tycker du om det?
Håller ju för tillfället på med The Iron Daughter, och jag skulle inte inte ha så mycket emot att hamna där. Fast just nu håller världen på att gå under, så jag får nog ta och fixa det först, annars blir det inte så mycket med det där "för evigt."
   Annars (om man bortser från undergången) skulle det vara ganska okej. Ash, Puck, Grimalkin. Då får jag ju min talande katt trots allt!

Jösses, det här var det roligaste jag gjort på länge.

4 kommentarer:

 1. Hihi, det är jag som har gjort dom ^^

  SvaraRadera
 2. Har idétorka på inlägg just nu, men den här verkar ju riktigt rolig :) Ska jag göra den på min blogg?

  SvaraRadera
 3. Väldigt roliga frågor är detta! Grimalkin FTW! ;)

  SvaraRadera
 4. Vilken rolig utmaning/enkät/frågor. Ska nog göra den när jag har tid:)

  SvaraRadera

Hej! Jättekul att du vill kommentera! Men acceptera att kommentarer som jag inte tycker är nödvändiga kommer att tas bort! :D